Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kompetensbaserad urvals- & intervjuteknik, Stockholm

January 14 @ 9:00 - 16:00 CET

Har du funderat på hur du kan bli mer effektiv som rekryterare och intervjuare?  Då kan den populära kursen kompetensbaserad urvals- & intervjuteknik vara något för dig! På endast 1 dag får du de grundläggande kunskaper du behöver för att bli mer professionell, tydlig och fokuserad i ditt urvals- och intervjuarbete.

Detta får du under kursen:
o   Metod och verktyg för träffsäker kravprofilering
o   Forskningsbaserat kompetensramverk
o   Underlag för användarvänlig intervjuguide
o   Träffsäker intervjumetod för kompetensvalidering
o   Tillgång till “kompetensutvecklingsforum”

Mervärden:
1. Kontinuerligt lärande – nyckeln till framgång:
Kursdeltagare får tillgång till “kompetensutvecklingsforum”, årliga kostnadsfria träffar för erfarenhetsutbyte med andra kursdeltagare.
2. Tydlig vetenskaplig grund – bredd och djup:
Kursdeltagare får tillgång till modernt & professionellt metodverktyg för kravprofil och intervjuguide baserat på Big Five (Femfaktormodellen), vilket med fördel kan kopplas till urvalstest.

​Utbildningsfilosofi:
Vi brukar säga att “kursen börjar efter kursen”…
Detta eftersom modern forskning visar att vi endast tillgodogör oss 10% av det vi lär oss under en kursdag. Om vi arbetar med det vi lärt oss tillgodogör vi oss 70% av kunskapen. Man lär sig genom “att göra”! Det är därför HUCAMA erbjuder alla kursdeltagare tillgång till ett kostnadsfritt kompetensutvecklingsforum för kontinuerligt erfarenhetsutbyte mellan tidigare kursdeltagare.

Om kursen:
Under utbildningsdagen får lära dig ett forskningsbaserat kompetensramverk som grund för kravprofil, intervjuguide och strukturerad intervju som hjälper dig blir mer professionell i ditt intervjuarbete. En kompetensbaserad intervju bygger på att intervjuaren ställer standardiserade frågor med utgångspunkt från ett kompetensramverk med fördefinierade beteenden. Intervjutekniken syftar till att bedöma intervjupersonen objektivt genom att be om exempel och därigenom få bevis för intervjupersonens erfarenhet av aktuella beteenden.

Om kompetensbaserad intervju (KBI)
Teorin bakom KBI bygger på att de beteenden man uppvisat tidigare kommer man sannolikt att uppvisa igen. Målet med en KBI är att leta i intervjupersonens “ryggsäck” och hitta bevis för objektiv bedömning av sannolika framtida beteenden. Detta görs genom att man ber om specifika exempel på tidigare beteenden och ställer följdfrågor kring dessa. Huvudsyftet med KBI är att döda “magkänslan”, som sällan är objektiv. Personbedömning ska vara oberoende av bedömarens subjektiva uppfattningar.

https://www.hucama.com/sv/kompetensbaserad-intervjuteknik-se/

Priser: Kostnaden är 5 900 kr/pers och i priset ingår kurspärm och kompetenskort.

Details

Date:
January 14
Time:
9:00 - 16:00
Event Categories:
, ,

Venue

HUCAMA Stockholm
Kungsgatan 58, 3 tr
Stockholm, Stockholm 11122 Sweden
Phone:
070-203 22 32
Website:
www.hucama.se

Organiser

Hucama Sweden
Phone:
070-203 22 32
Email:
hucama@hucama.com
Website:
www.hucama.se

Sign up for our newsletter